srpna 29, 2014

LŠFJ - 9.díl - Ukázka postupu při fotografování jídla

srpna 04, 2014

Třešňová zmrzlina s čokoládou


K létu neodmyslitelně patří výroba domácí zmrzliny. Dnešní recept je na zmrzlinu z třešní a čokolády. Odkazy na recepty na další zmrzliny, které se zde v minulosti objevily, jsou zde - zmrzlina Piña coladasorbet z lesních plodůmalinová mascarpone zmrzlina s kousky čokolády

Třešňová zmrzlina s čokoládou

Co potřebuji:

  • 500 g třešní, rozpůlených a odpeckovaných
  • 200 g cukru krystalu
  • 350 ml mléka
  • 350 ml smetany
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g čokolády, nasekané na jemno

Jak postupuji:

1. V menším hrnci smíchám třešně s 50 g cukru. Na středním stupni za občasného míchání vařím asi 10 minut. Poté nechám třešňovou omáčku vychladit.
2. Do většího hrnce dám mléko, smetanu a 100 g cukru a za stálého míchání přivedu k varu. Sundám z vařiče.
3. Žloutky rozmixuji se zbytkem cukru. Opatrně naliji do mlékové směsi a směs rozmíchám. Přidám vanilkový extrakt.
4. Mlékovou směs smíchám s třešňovou omáčkou a vařím ještě 10 minut. Poté nechám vychladit a naliji do mrazuvzdorné nádoby a dám do lednice. 
5. Poté co zmrzlinová směs lehce ztuhne vmíchám do ní čokoládu.
6. Vrátím do lednice a každé dvě hodiny směs promíchám, aby byla našlehaná. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...