ledna 31, 2014

Koláčky s hovězím masem na pivu

V dnešním receptu hraje hlavní roli listové těsto naplněné vynikající směsí hovězího masa uvařeného na pivu. Hodí se jako chuťovka při posezení s přáteli a nebo třeba jako netradiční večeře. 




Koláčky s hovězím masem na pivu

Co potřebuji:

1 lžíci olivového oleje
2 cibule
2 stroužky česneku
300 g zadního hovězího masa (nakrájené na nudličky)
1 lžíci hladké mouky
400 ml piva
1 plechovku krájených rajčat
1/4 lžičky sušeného chilli
1 lžíci sušeného tymiánu
Pepř, sůl
400 g listového těsta
Mouku na pomoučení pracovní plochy
1 vejce


Jak postupuji:

1. Na pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékám. Česnek nakrájím na tenké plátky, přidám k cibuli a zlehka opeču.
2. Do pánve dám maso, které opékám do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypu moukou a zaliji pivem. Pánev přikryji pokličkou a nechám 25 minut vařit.
3. Přidám rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařím ještě asi 10 minut. Poté nechám vychladnout.
4. Listové těsto si rozválím na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyříznu z těsta šest kol, které dám do formy na muffiny a prsty přitlačím ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájím šest menších kol, které ve středu naříznu do kříže (viz. foto).
5. Několik lžiček masové směsy dám na těsto. Menší těstové kolo položím na naplněný koláček a prsty těsto spojím.
6. V talířku rozmíchám vejce a potřu s ním vrch koláčku.
7. Troubu předehřeji na 190°C a koláče peču asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...