září 10, 2014

Borůvkovo-broskvový crumble (krambl)



Tyhle krambly mě prostě baví. Jsou rychlé a nenáročné a přitom chutnají skvěle. Kombinace broskví a borůvek je opravdu dokonalá. Pokud potřebujete připravit rychlý dezert, je tento krambl správná volba. Navíc je výborný teplý i studený.

Broskvovo-borůvkový crumble (krambl)

Co potřebuji:

Na náplň:
  • 1 litr borůvek
  • 7 broskví
  • 30 g mouky
  • 100 g hnědého cukru
  • Kůra z jednoho citronu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
Na drobenku:
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g cukru krystal
  • 50 g hnědého cukru
  • 50 g cukru moučka
  • Špetka soli
  • 150 g másla
  • 70 g ovesných vloček
  • 50 g plátků mandlí

Jak postupuji:

1. Broskve nakrájím na malé kostky a dám do větší mísy. Přidám borůvky, mouku, cukr, citronovou šťávu a kůru a skořici. Opatrně promíchám.
2. Připravím si drobenku. Mouku smíchám se všemi cukry a špetkou solí. Přidám na kostky nakrájené studené máslo, ovesné vločky a mandle. Vše pomocí prstů zpracuji na drobenku.  
3. Troubu předehřeji na 180°C. Do zapékacích mističek dám ovocnou náplň a na ni nasypu drobenku.
4. Peču asi 35 minut nebo dokud není drobenka dozlatova upečená a ovoce nezačne lehce bublat.
5. Před podáváním nechám lehce vychladnout, protože ovocná směs je opravdu horká.

2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...