srpna 20, 2014

Broskvové koláčky


Dnešní recept je na jednoduché broskvové koláčky z listového těsta s pudinkem a karamelem. Je to ten druh koláčků, které máte rychle připravené a ještě rychleji snědené. A navíc v doznívajícím létě je potřeba si připravit na talíř ještě trošku toho léta.

Broskvové koláčky

Co potřebuji:
  • 350 g listového těsta
  • 3 broskve, nakrájené na půlměsíčky
  • 2 žloutky
  • 250 ml smetany
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3 lžíce cukru
Na polevu:
  • 150 g cukru
  • 70 g másla

Jak postupuji:

1. Listové těsto vyvalím na plát o tloušťce asi 1 cm. Předehřeji troubu na 190°C. Těsto nakrájím na čtverce o velikosti asi 10x10 cm. Položím je na plech s pečícím papírem, zatížím např. sušenými fazolemi na pečícím papíře a peču 15 minut. Poté vytáhnu z trouby a fazole oddělám stranou.
2. V rendlíku přivedu k varu smetanu, za stálého míchání vliji žloutky (opatrně ať se nesrazí) a přidám cukr a oříšek. Míchám, dokud pudink lehce nezhoustne. Nechám vychladnout. 
3. V menším hrnci si připravím tekutý karamel tak, že do něj nasypu cukr a přidám 2 lžičky vody. Minutku míchám, poté přidám máslo. Vařím, dokud se cukr i máslo nerozpustí.
4. Na předpečené listové těsto nanesu doprostřed pudink, pokladu nakrájenými broskvemi a po celém ploše zaliji karamelem.
5. Peču asi 15 minut nebo dokud okraje těsta nejsou upečené dozlatovaPodávám teplé nebo studené.




1 komentář:

  1. Jeee ty vypadají nádherně:) Ty bych mohla zkusit o víkendu :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...