července 02, 2014

Zahradní koláč


Tento koláč byl vyroben mou nejdražší maminkou během víkendového relaxačního pobytu na naší chatě. Já jsem vzala pouze do ruky foťák a nacvakala pár snímků na blog a samozřejmě jsem se pak aktivně podílela na jeho snědení. Znovu jsem si potvrdila, že fotografování a konzumace mě ze všech činností baví nejvíc. Koláč je velmi jednoduchý a velmi rychlý. Na chatě nemáme ani troubu na pečení, takže je pečený v remosce. Do koláče se dá použít jakékoliv ovoce. My jsme použily všechno, co nám momentálně na zahradě roste. Co Vám budu povídat, byl prostě vynikající...

Zahradní koláč

Co potřebuji:

  • 1 kelímek zakysané smetany (200 ml)
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 1/2 kelímku cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1/2 kelímku oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Talíř letního ovoce (jahody, borůvky, černý a červený rybíz, maliny)
  • Cukr na posypání
    Na drobenku:
    • 3 lžíce polohrubé mouky
    • 2 lžíce cukru moučky
    • 2 lžíce másla

    Jak postupuji:

    1. V míse smíchám mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidám smetanu, olej a vejce a důkladně rozmíchám. Směs zpracuji na tekuté těsto.
    2. Suroviny na drobenku zpracuji v menším talířku.
    3. Těsto vyliji do do předem vymazané a moukou vysypané remosky (průměr cca 26 cm). Na těsto pokladu očištěné a nakrájené ovoce a posypu drobenkou.
    4. V remosce peču zhruba 40 - 45 minut. Jestli je koláč upečený poznám podle toho, že do něj zapíchnu špejli a těsto se na špejli nelepí.  
    5. Koláč nechám lehce vychladnout a opatrně překlopím na talíř. Posypu cukrem a podávám.




    3 komentáře:

    1. Ten vypadá výborně! Dovezla jsem si z domova krabici třešní, a tak asi už vím, co s níma udělám :-D bára.kára blog

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. s třešněmi bude taky luxusní...hned bych si dala :-)

        Vymazat
    2. Teď jsem koláč dopekla.Děkuji za recept Iveta

      OdpovědětVymazat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...