Na létě je skvělých spousta věcí. Jednou z těch úplně nejlepších je bohatá úroda ovoce a zeleniny na zahradě mých rodičů. Tentokrát jsem otrhala červený rybíz a upekla z něj jogurtovou buchtu lehce provoněnou citrónem. Jo kdyby bylo léto celý rok a zahrada se zelenala a plodila celoročně o sto šest, já bych se teda vážně nezlobila.
Rybízovo-citrónová buchta
Co potřebuji:
- 200 ml plnotučného bílého jogurtu
- 180 g cukru
- 3 velká vejce
- 110 ml oleje
- 220 g mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- Čerstvě nakrájená kůra z malého citrónu
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 450 g červeného rybízu
- Cukr na posypání
Jak postupuji:
1. Ve velké míse smíchám jogurt, cukr a vejce. Přiliji olej.
2. Smíchám mouku a kypřící prášek a nasypu do připravené směsi. Pořádně smíchám, aby těsto bylo hladké.
3. Do směsi přidám šťávu a kůru z citronu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchám.
3. Do směsi přidám šťávu a kůru z citronu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchám.
4. Troubu předehřeji na 190°C. Pečící formu o velikosti cca 35 x 10 cm, vytřu máslem a vysypu moukou.
5. Do formy naliji těsto a uhladím do okrajů. Posypu zbytkem rybízu.
6. Peču asi 35 - 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
7. Podle chuti pocukruji a podávám.
Hmm, to vypadá skvěle! A musí to být úžasně osvěžující v horkých letních dnech, hned bych si dala! ;-) bára.kára blog
OdpovědětVymazatTa vypadá báječně!!!
OdpovědětVymazatVypadá úžasně, určitě vyzkouším.... Iveta
OdpovědětVymazaturčitě vyzkouším, rybíz dozrává :-) Bára
OdpovědětVymazatJaničko, vypadá úžasně, stejně jako celý tvůj blog !!!! Hned bych si s chutí kousek dala !!!! ♥♥♥ Marki
OdpovědětVymazatděkuju moc :-)
VymazatVypadá skvěle, o víkendu vyzkouším. Jen dotaz, kdy se přidává ten citron? Díky, marcela http://living-arms.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatjejda, ten vypadl, opravím, děkuju :-)
VymazatDíky za komentáře :)
OdpovědětVymazatVyzkoušela jsem! Je výborný! Zde je důkaz :-)http://www.vintagelover.cz/tyden-otevrenych-dveri-u-nas-doma/
OdpovědětVymazatWOW ta poslední fotka je náádherná. Podobný koláč děláváme také někdy i z višní
OdpovědětVymazatNeměla jsem jogurt, tak jsem použila tučný tvaroh a stejně to bylo dokonalé. Rybíz jsem doplnila jostou a po koláči se jen zaprášilo :)
OdpovědětVymazatto věřím... :-)
VymazatMáme teď zrovna období, kdy jsem jeden keřík otrhala a druhý ještě není zralý, tak jsem dostala tip na něco, co nevím, co to ani je, ale prý je to jako rybíz a je to strašně dobrý. :D Ještě jsem si nechala odslouhlasit od dalšího člověka, že je to jedlý a pustím se do pečení. Vlastně jsem si jen došla opsát recept... :D
OdpovědětVymazatMimochodem jsem četla o té Albertí kuchařce za 50,- na Instagramu... ehm... u nás ji prodávali asi dva týdny za 9,90. :D Máme ji sice už doma dlouho (dostali jsme ji k nákupu, když se otevíral nově Albert), ale řekla jsem si,že si pořídím do zásoby vlastní, až se budu stěhovat... :)
VymazatHaha, tak to je teda cena :-) Nechápu, jak se to může vyplatit tisknout...
VymazatAsi je to výhodnější než to likvidovat. :)
VymazatVypadá báječně svěže! :-) Hned bych si dala. Teď mám dilema, jestli z toho rybízu, co mám v lednici, upéct tenhle koláč, nebo uvařit zamýšlený džem...
OdpovědětVymazatto jsou ty nejtěžší dilemata :-) každopádně oboje bude skvělé :)
Vymazat"Buchta"???
OdpovědětVymazat