července 09, 2014

Rybízovo-citrónová buchta



Na létě je skvělých spousta věcí. Jednou z těch úplně nejlepších je bohatá úroda ovoce a zeleniny na zahradě mých rodičů. Tentokrát jsem otrhala červený rybíz a upekla z něj jogurtovou buchtu lehce provoněnou citrónem. Jo kdyby bylo léto celý rok a zahrada se zelenala a plodila celoročně o sto šest, já bych se teda vážně nezlobila. 

Rybízovo-citrónová buchta

Co potřebuji:

  • 200 ml plnotučného bílého jogurtu 
  • 180 g cukru
  • 3 velká vejce
  • 110 ml oleje
  • 220 g mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • Čerstvě nakrájená kůra z malého citrónu
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 450 g červeného rybízu
  • Cukr na posypání

    Jak postupuji:

    1. Ve velké míse smíchám jogurt, cukr a vejce. Přiliji olej.
    2. Smíchám mouku a kypřící prášek a nasypu do připravené směsi. Pořádně smíchám, aby těsto bylo hladké. 
    3. Do směsi přidám šťávu a kůru z citronu a 3/4 očištěného rybízu a lehce zamíchám.
    4. Troubu předehřeji na 190°C. Pečící formu o velikosti cca 35 x 10 cm, vytřu máslem a vysypu moukou.
    5. Do formy naliji těsto a uhladím do okrajů. Posypu zbytkem rybízu.  
    6. Peču asi 35 - 40 minut nebo dokud se těsto nelepí na špejli.
    7. Podle chuti pocukruji a podávám



    20 komentářů:

    1. Hmm, to vypadá skvěle! A musí to být úžasně osvěžující v horkých letních dnech, hned bych si dala! ;-) bára.kára blog

      OdpovědětVymazat
    2. Vypadá úžasně, určitě vyzkouším.... Iveta

      OdpovědětVymazat
    3. určitě vyzkouším, rybíz dozrává :-) Bára

      OdpovědětVymazat
    4. Janičko, vypadá úžasně, stejně jako celý tvůj blog !!!! Hned bych si s chutí kousek dala !!!! ♥♥♥ Marki

      OdpovědětVymazat
    5. Vypadá skvěle, o víkendu vyzkouším. Jen dotaz, kdy se přidává ten citron? Díky, marcela http://living-arms.blogspot.cz/

      OdpovědětVymazat
    6. Vyzkoušela jsem! Je výborný! Zde je důkaz :-)http://www.vintagelover.cz/tyden-otevrenych-dveri-u-nas-doma/

      OdpovědětVymazat
    7. WOW ta poslední fotka je náádherná. Podobný koláč děláváme také někdy i z višní

      OdpovědětVymazat
    8. Neměla jsem jogurt, tak jsem použila tučný tvaroh a stejně to bylo dokonalé. Rybíz jsem doplnila jostou a po koláči se jen zaprášilo :)

      OdpovědětVymazat
    9. Máme teď zrovna období, kdy jsem jeden keřík otrhala a druhý ještě není zralý, tak jsem dostala tip na něco, co nevím, co to ani je, ale prý je to jako rybíz a je to strašně dobrý. :D Ještě jsem si nechala odslouhlasit od dalšího člověka, že je to jedlý a pustím se do pečení. Vlastně jsem si jen došla opsát recept... :D

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Mimochodem jsem četla o té Albertí kuchařce za 50,- na Instagramu... ehm... u nás ji prodávali asi dva týdny za 9,90. :D Máme ji sice už doma dlouho (dostali jsme ji k nákupu, když se otevíral nově Albert), ale řekla jsem si,že si pořídím do zásoby vlastní, až se budu stěhovat... :)

        Vymazat
      2. Haha, tak to je teda cena :-) Nechápu, jak se to může vyplatit tisknout...

        Vymazat
      3. Asi je to výhodnější než to likvidovat. :)

        Vymazat
    10. Vypadá báječně svěže! :-) Hned bych si dala. Teď mám dilema, jestli z toho rybízu, co mám v lednici, upéct tenhle koláč, nebo uvařit zamýšlený džem...

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. to jsou ty nejtěžší dilemata :-) každopádně oboje bude skvělé :)

        Vymazat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...