července 07, 2014

Řepové chipsy



Dnešní recept je inspirací, jak si z řepy za pár minut připravit naprosto skvělou pochoutku. Měla jsem co dělat, abych chipsy stihla nafotit, protože zmizely neuvěřitelně rychle, takže doporučuji dělat z mnohem větší dávky řepy než já...

Řepové chipsy

Co potřebuji:

  • 3 malé červené řepy 
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvě namletý pepř
  • Sůl 

    Jak postupuji:

    1. Červenou řepu očistím a nakrájím na tenké plátky asi 1,5 mm silné.
    2. Do talíře naliji olivový olej. Jednotlivé pláty řepy namočím do olivového oleje z obou stran.
    3. Troubu předehřeji na 190°C. Na plech dám pečící papír a naskládám plátky řepy.
    4. Peču asi 20 minut, nebo dokud není řepa měkká.  
    5. Řepové chipsy dám na papírovou utěrku, abych odsála přebytečný olej.
    6. Podle chuti opepřím a osolím a podávám. 



    1 komentář:

    1. Řepy bude letos dost, určitě vyzkouším, "řepelky" vypadají báječně :-)

      OdpovědětVymazat

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...