července 23, 2014

Hrášek s mátou



Dnešní recept je tip na jednoduchou a zdravou přílohu k jídlu. V těchto letních měsících se obzvlášť dobře hodí jako příloha ke grilovanému masu. A opět je to recept ve stylu, co zahrada dala... :)  

Hrášek s mátou

Co potřebuji:

  • 2 lžíce másla
  • asi 300 g hrášku
  • 2 menší cibulky, na drobno nakrájené
  • 2 stroužky česneku, nakrájený na drobné plátky
  • Hrst čerstvých mátových listů
  • Pepř, sůl
Jak postupuji:

1. V hlubší pánvi rozpustím máslo a přidám cibuli a česnek. Za občasného míchání vařím, dokud česnek lehce nezměkne.
2. Do pánve přidám hrášek, pár minut restuji a poté naliji asi 300 ml vody.
3. Vařím, dokud se nevypaří všechna voda.
4. Opepřím a osolím. Podávám teplé.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...