června 11, 2014

Koláčky s jahodami, bazalkou a černým pepřem


Jedna z nejhezčích věcí na tomto období jsou ty červenající se jahody na zahradě mých rodičů. Myslím, že jahody jsou asi jediná věc, které se prostě nedokážu přejíst. Tyhle koláčky jsou super jednoduché. Omáčka z jahod, bazalky a černého pepře je vynikající sama o sobě a dala by se použít na mnoho způsobů. Já jsem jí jednoduše dala na listové těsto a vytvořila jahodové jednohubky, které se hodí ke každé příležitosti.

Koláčky s jahodami, bazalkou a černým pepřem

Co potřebuji:

  • 50 g másla
  • 80 g krupicového cukru
  • 3 lžíce vody
  • 1 vanilkový lusk
  • Hrst listů čerstvé bazalky
  • Pepř
  • 500 g jahod
  • 500 g listového těsta


Jak postupuji:

1. V menším hrnci rozpustím máslo. Přidám cukr a vodu a směs míchám, dokud se cukr nerozpustí.
2. Vanilkový lusk rozkrojím podél a tupou hranou nože vyškrábu semínka. Semínka přidám do směsi v hrnci společně s luskem.
3. Přidám natrhané lístky bazalky a 350 g umytých a rozkrájených jahod. Směs ponorným mixérem rozmixuji na omáčku. Poté přidám podle chuti čerstvě namletý pepř.
4. Troubu předehřeji na 180°C. Zbytek jahod rozkrojím na půlky. Listové těsto vyválím na tenkou placku a rozkrájím na kola o průměru asi 8 cm.
5. Kola z listové těsta dám na pečící papír na plech. Potřu jahodou omáčkou a dám dvě půlky jahody a znovu zakapu omáčkou.
6. Koláčky peču asi 20 minut nebo do té doby, dokud těsto není do zlatova upečené.      




 



3 komentáře:

  1. Krásné fotky, vynikající recept, určitě to po zkouškách vyzkouším ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju... určitě vyzkoušej, u mě se jenom po nich zaprášilo :)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...