června 06, 2014

Farfalle s kukuřicí, tymiánem a parmazánem


V dnešním článku si po nějaké době opět naservírujeme trochu těstovin. Kdo by těstoviny neměl rád? Navíc to vaření na víně a s vínem je vždycky tak nějak veselejší. Šalotka, víno, tymián a kukuřice a jde se na to! Dobrou chuť!


Farfalle s kukuřicí, tymiánem a parmazánem

Co potřebuji: (na 4 porce)
  • 500 g těstovin farfalle
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 větší cibule šalotky, nakrájených na tenké plátky
  • 6 stroužků česneku, nadrobno nakrájených
  • 250 ml bílého vína
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 g kukuřice
  • 200 ml smetany
  • Sůl a pepř
  • 70 g parmazánu, nadrobno nastrouhaného
  • Pažitku na posypání

Jak postupuji:
 
1. V osolené vodě uvařím těstoviny na skus. Ve velké pánvi rozehřeji olej a přidám šalotku a česnek. Vařím za občasného míchání asi 3 minuty nebo dokud nezměknou.
2. Přidám víno a tymián, zvýším teplotu a vařím asi 5 minut, dokud se množství vína nezredukuje o tři čtvrtiny.  
3. Přidám kukuřici a smetanu a přivedu k varu. Poté snížím teplotu na nejnižší stupeň, přidám těstoviny a promíchám. Podle chuti opepřím a osolím.
4. Těstoviny podávám s parmazánem a pažitkou.

 

2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...