března 16, 2014

Paella s kuřecími paličkami a chorizem

Paella je národní španělský pokrm z rýže, masa a zeleniny. Existuje velké množství variací na tento pokrm, často se podává s mořskými plody, ale to v mé kuchyni opravdu nehrozí... Takže tedy v dnešním receptu jsou použity kuřecí paličky a vynikající klobása chorizo. Výhodou tohoto jídla je, že Vám na jeho přípravu bude stačit jedna velká pánev.

Paella s kuřecími paličkami a chorizem


Co potřebuji:

  • 4 - 6 kuřecí paličky
  • Sůl, pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 chorizo klobásy, nakrájenou na kolečka
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na drobno
  • Špetku šafránu
  • 5 stroužků česneku, nastrouhaných na drobno
  • 3/4 lžičky mleté sladké papriky
  • 300 g rýže
  • 900 ml kuřecího vývaru
  • 1 rajče, nakrájené na menší kousky
  • 2 lžíce čerstvě nakrájené pažitky

Jak postupuji:

1. Předehřeji troubu na 200°C. Kuřecí paličky opepřím a osolím.
2. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřeji olej. Přidám kuřecí paličky a vařím z každé strany asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Vytáhnu z pánve a dám stranou.  
3. Do pánve dám chorizo a vařím několik minut, dokud lehce nezhnědne. Přidám cibuli, papriku, česnek, sladkou papriku a šafrán. Vařím asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
4. Přidám rýži, asi dvě minuty směs zlehka promíchávám a poté zaliji vývarem. Do pánve dám předpečené kuřecí paličky.
5. Pánev dám asi na 30 minut do trouby (nezakrývám) nebo na tak dlouho, dokud nejsou kuřecí paličky propečené. Nechám vychladnout na pokojovou teplotu.
6. Paellu podávám s rajčetem a pažitkou.




4 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...