února 23, 2014

Sušenky se slaninou v javorovém sirupu

Základem těchto sušenek je výborná chuť slaniny marinované v javorovém sirupu. Příprava a upečení sušenek nezabere příliš mnoho času a proto se skvěle hodí jako netradiční víkendová snídaně.


Sušenky se slaninou v javorovém sirupu

Co potřebuji:
  • 100 g slaniny
  • 60 ml javorového sirupu
  • 190 g hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • Špetku soli
  • 55 g másla
  • 60 ml podmáslí 


Jak postupuji:

1. Slaninu opeču na pánvi do křupava. Z pánve odeberu dvě lžíce tuku, dám do menší misky a nechám ztuhnout v ledničce.
2. Slaninu nakrájím na malé kousky a zaliji javorovým sirupem. Odložím stranou.
3. Ve větší míse smíchám mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidám máslo a ztuhlý tuk ze slaniny a prsty směs rozdrobím na malé kousky. 
4. Přidám javorovou slaninu a podmáslí a pomocí vidličky nebo prstů zpracuji na těsto.
5. Troubu předehřeji na 200°C. Těsto rozdělím na 8 dílů. Z jednotlivých dílů uvalím kolečka, které mezi dlaněmi lehce zmáčknu a vytvořím 8 sušenek.
6. Peču asi 12 až 14 minut, dokud nejsou sušenky opečené dozlatova.
7. Sušenky podávám teplé.   



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...