Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, mozzarela a parmazán. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr.
Špenátová frittata
Co potřebuji:
- 8 vajec
- 200 ml mléka
- 30 g parmazánu
- Špetka muškátové oříšku
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 300 g mraženého špenátu
- 200 g mozzarely
Jak postupuji:
1. Troubu předehřeji na 190°C. Ve velké míse rozmíchám vejce, přidám mléko, parmazán a koření.
2. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a vařím, dokud nezesklovatí. Poté přidám na drobno nakrájený česnek a špenát a vařím několik minut.
3. Do pánve naliji vaječnou směs, přidám na kousky natrhanou mozzarelu a vařím asi 3 minuty. Směs nemíchám.
4. Pánev dám do trouby a peču asi 15 minut, dokud není frittata hotová.
To vypadá lákavě! Kde se dají sehnat žáruvzdorné pánve, které můžeme dát do trouby?
OdpovědětVymazat