února 23, 2014

Špenátová frittata

Frittata je vaječná omeleta se zeleninou a sýrem, která se peče v troubě. V tomto rychlém a jednoduchém receptu jsou jako ingredience použité špenát, mozzarela a parmazán. Výhodou frittaty je, že do ní můžete použít jakoukoliv oblíbenou zeleninu, maso nebo sýr. 


Špenátová frittata

Co potřebuji:
  • 8 vajec
  • 200 ml mléka
  • 30 g parmazánu
  • Špetka muškátové oříšku
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 300 g mraženého špenátu
  • 200 g mozzarely

Jak postupuji:

1. Troubu předehřeji na 190°C. Ve velké míse rozmíchám vejce, přidám mléko, parmazán a koření.
2. Ve velké žáruvzdorné pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a vařím, dokud nezesklovatí. Poté přidám na drobno nakrájený česnek a špenát a vařím několik minut.
3. Do pánve naliji vaječnou směs, přidám na kousky natrhanou mozzarelu a vařím asi 3 minuty. Směs nemíchám.
4. Pánev dám do trouby a peču asi 15 minut, dokud není frittata hotová.



1 komentář:

  1. To vypadá lákavě! Kde se dají sehnat žáruvzdorné pánve, které můžeme dát do trouby?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...