února 02, 2014

Polévka z bílých fazolí a fenyklu

Polévky z luštěnin a zeleniny jsou ideální večeře na zimní večery. Jsou zdravé, rychlé a chutnají výborně. Dnešní recept je přesně na jednu takovou. Kromě klasické polévkové zeleniny jsem využila fenykl, který v polévce překvapivě dobře chutnal.  



Polévka z bílých fazolí a fenyklu

Co potřebuji:

1 lžíci olivového oleje
2 chorizo klobásy
1 cibuli
2 menší mrkve
1 menší celer
1 fenykl
4 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 litr kuřecího vývaru
Pepř, sůl
1 konzervu bílých fazolí 
Bageta


Jak postupuji:

1.Ve větším hrnci rozehřeji olej. Přidám na kolečka nakrájenou klobásu. Vařím asi 5 minut, dokud klobása lehce nezhnědne. Poté přidám nadrobno nakrájenou cibuli a dalších 5 minut vařím.
2. Přidám na menší kousky nakrájenou mrkev, celer, fenykl, česnek, rozmarýn a tymián. Několik minut za stálého míchání vařím, dokud zelenina nezačne měknout.
3. Naliji vývar, okořením a polévku vařím asi 25 minut. Přidám zcezené fazole, které ještě pár minut v polévce prohřeji. Podávám s bagetou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...