února 23, 2014

Francouzský toust s malinovou omáčkou


Francouzský toust je toust opečený ve směsi mléka, vajec a skořice. Sám o sobě je toust vynikající sladkou snídaní. Pro zdvojnásobení chuťového zážitku si k toustu připravíme malinovou omáčku.  

Francouzský toust s malinovou omáčkou



Co potřebuji:

Na francouzský toust:
  • 320 g toustového chleba
  • 5 vajec
  • 250 ml mléka
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mleté skořice 
Na malinovou omáčku
  • 150 g mražených malin
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžičku citronové šťávy


Jak postupuji:

1. Toustový chleba rozložím do mísy, která se dá dát do trouby. Ve větší míse rozmíchám vejce. Přidám mléko, vanilkový extrakt a skořici. Všechno důkladně promíchám. Směsí zaliji toustové chleby. Přikryji potravinářskou fólií a nechám přes noc uležet v lednici.
2. Troubu předehřeji na 170°C. S toustových chlebů sundám fólii a peču asi 35 až 40 minut, dokud nejsou tousty opečeny dozlatova.
3. Mezitím si připravím malinovou omáčku. Maliny nasypu do menšího kastrůlku, přidám cukr a citronovou šťávu. Vařím asi 10 minut.
4. Tousty podávám horké s malinovou omáčkou.



2 komentáře:

  1. vypadají skvěle, asi se nechám inspirovat na zítřejší snídani:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto hej to milujem! Skúste si pridať do malinovej omáčky aj šťavu z granátového jablka. To je potom paráda!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...