října 29, 2013

Pikantní květák s klobásou a fazolemi

Dnes recept na jednoduché a rychlé jídlo, ve kterém hraje hlavní roli květák. Vedlejších rolí se zhostilo pár dalších surovin jako klobása, fazole, skořice. Na první pohled nesourodé ingredience dohromady tvoří originální a výbornou chuť. 



Pikantní květák s klobásou a fazolemi

Co potřebuji:

1 menší květák, rozdělený na růžičky
1 lžička olivového oleje
2 pikantní klobásy
4 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
2 celé skořice
200 g bílé fazole z konzervy
1 lžička chilli koření
Půl lžičky mleté papriky 
1 lžíce balzamikového octa
Sůl, pepř


Jak postupuji:

1. Květák uvařím v osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřeji olej, přidám na kolečka nakrájenou klobásu a česnek. Během několika minut směs lehce osmažím.
2. Přidám uvařený květák, skořici, fazole a zbytek koření. Zaliji balzamikovým octem.
3. Nechám na pánvi lehce prohřát, dokud se nespojí všechny chutě a vůně.


října 22, 2013

Skořicové lívance s banány a slanou čokoládou

Tyto lívance jsou ideální snídaně, pokud právě držíte dietu. Takže dobrou chuť a dietám zdar! :-)


Skořicové lívance s banány a slanou čokoládou

Co potřebuji:
 
Na lívance:
100 g celozrnné žitné mouky
50 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
40 g cukru moučka
2 vejce
1 lžíce mleté skořice
200 ml mléka
Olej na smažení
 
Na polevu:
150 g hořké čokolády
50 g másla
100 ml mléka
1/2 lžičky mořské soli
75 g hnědého cukru
1 lžička vanilkového extraktu
2 menš banány
 
 
Jak postupuji:
 
1. Mouku, cukr, prášek do pečiva, vejce, skořici smíchám a postupně přilévám mléko. Směs na lívance je hustější, z vařečky stéká postupně.
2. Na pánvi rozehřeji olej a postupně lívance usmažím.
3. Na vodní lázni ohřeji mléko, přidám cukr, máslo a na kousky nalámanou čokoládu. Za občasného míchání nechám čokoládu rozpustit. Přidám sůl a vanilkový extrakt. Dobře promíchám.
4. Banány nakrájím na malé kousky. Lívance poliji čokoládou a přidám banány. Lívance podávám teplé.




října 08, 2013

Brokolice se slaninou, mozzarelou a ořechy

Dnes se s Vámi podělím o recept na jídlo, které je mou nejčastější a tudíž tedy nejoblíbenější večeří. Máloco se vyrovná kombinaci brokolice, slaniny, mozzarely, česneku a ořechů. Jídlo o pár ingrediencí a jakou nadělá parádu..:-)


Brokolice se slaninou, mozzarelou a ořechy

Co potřebuji:

500 g brokolice
200 g mozzarely
150 g slaniny, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, nakrájený na malé kousky
Pepř
1 lžička citronové šťávy
Hrst vlašských ořechů


Jak postupuji:

1. Brokolici si rozeberu na růžičky a uvařím doměkka. Na rozehřáté pánvi několik minut smažím slaninu s česnekem. Slaninu s česnekem opékám, dokud není slanina opečená do křupava a česnek není lehce hnědý.
2. Přidám brokolici a kousky mozzarely. Opepřím, přiliji citronovou šťávu. Několik minut míchám.
3. Na závěr nasypu kousky ořechů a podávám.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...