března 26, 2013

Rolky s vepřovým masem, jablky a pistáciemi

Kombinace vepřového mletého masa, jablek a pistácií zní lehce neobvykle, o to větší a příjemnější bude překvapení po zakousnutí do první rolky. Zaručeně bude následovat druhá, třetí, čtvrtá.... 



Závitky z vepřového masa, jablek a pistácií

Co potřebuji:

1 lžíci olivového oleje
1 červenou cibuli
2 stroužky česneku
500 g vepřové mletého masa
100 g pistácií
2 jablka, oloupané a nahrubo nastrouhané
2 lžíce hořčice
1 lžička bílého vinného octu
1 lžička sušené pažitky
500 g listového těsta
1 vejce rozmíchané ve lžíci mléka
Hrst sezamových semínek

Jak postupuji:

1. Na pánvi rozehřeji olivový olej, přidám na drobno nasekanou cibuli a česnek a několik minut míchám. Poté přidám mleté maso a vařím, dokud maso lehce nezhnědne.
2. Směs dám do větší mísy, do které přidám jablka, pistácie, hořčici, pažitku a ocet. Opepřím.
3. Listové těsto rozválím na tenko a nožem těsto nařežu na plátky o velikosti zhruba 5x5 cm. Náplň naberu na lžičku, nanesu do středu jednotlivých plátků těsta a zatočím do rolky. Potřu vejcem, posypu semínky.
4. Peču při 220 °C 30 minut.


března 23, 2013

Chilli con carne

Dnes vkládám inspiraci na jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Chilli con carne  je připravené cobydup a z toho důvodu se jedná o ideální večeři, kterou chcete mít rychle na stole a zároveň si skvěle pochutnat.




Chilli con carne

Co potřebuji:

1 lžíci olivového oleje
1 lžíci drceného kmíne

1 červenou cibuli, na jemno nakrájenou
500 g mletého hovězího masa
2 plechovky krájených rajčat
1 větší plechovku kukuřice
2 stroužky česneku
50 g rajčatového protlaku
1 čtvereček 70% čokolády
2 plechovky červených fazolí v mírně slaném nálevu
Oregáno, chilli, pepř
100 g tvrdého sýra, nastrouhaného
Toustový chléb

Jak postupuji:

1. Ve velké pánvi rozehřeji olej, přidám kmín a poté cibuli. Několik minut míchám, dokud cibule nezesklovatí. Přidám mleté maso, pomocí vařečky maso rozdrobím na menší kousky a za občasného míchání vařím, dokud maso nezhnědne.
2. Přidám rajčata, kukuřici, protlak, čokoládu a prolisované stroužky česneku a vařím 10 minut.
3. Směs opepřím, podle chuti přidám chilli a nasypu scezené fazole. Směs promíchám a dokořením oregánem.
4. Podávám s opečenými tousty a posypané sýrem.



března 15, 2013

Převodník do kuchyně

Pokud vaříte a pečete podle zahraničních kuchařek a receptů, mohl by se Vám hodit tento malý pomocník. Ideální je převodník vytisknout a pověsit na lednici, ať je pěkně na očích... :-) 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...