prosince 18, 2013

Karamelovo-kávové čokokostky

Pokud už máte předvánočního pečení nad hlavu a zahlcenou troubu nadměrným množstvím cukroví (můj případ to teda není...před vánoci jsem ukázkový příklad kovářovy kobyly :-), je zde recept na něco sladkého, lehounce vánočního, při čem troubu ani zapínat nebudete muset.
 
**** Všem čtenářům přeji příjemné prožití vánočních svátků. Uvidíme se v roce 2014, který bude ve znamení velkých změn. Tak se těšte, já se těším moc. Jana****




Karamelovo-kávové čokokostky
 
Co potřebuji:
 
220 g másla
190 g třtinového cukru
1,5 lžíce medu
1/4 lžičky mořské soli
1,5 lžičky instantní rozpustné kávy
200 g čokolády
90 g vlašských ořechů, mletých

 
Jak postupuji:
 
1. Plech o velikosti cca 25x30 cm vyložím pečícím papírem.
2. Ve středním hrnci nechám rozpustit máslo, přidám cukr, med, sůl a kávu. Za občasného míchání nechám vařit, dokud cukr nezkaramelizuje (asi 10 až 15 minut).
3. Hrnec stáhnu z vařiče a přidám na kousky nalámanou čokoládu. Promíchám čokoládovou směs dohladka a vyliji na plech. Rozetřu pravidelně po celé ploše.
4. Povrch posypu ořechy a dám do lednice na několik hodin, aby čokoláda ztvrdla.
5. Nakonec čokoládu nalámu na kousky a podávám.




2 komentáře:

  1. Nádherne to vyzerá, mňam! Tuším dnes večer upečiem.. táto kombinácia pôjde u nás doma ako teplé rožky :))

    OdpovědětVymazat
  2. wow máte úžasný blog a ty fotografie jsou boží ;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...