listopadu 07, 2013

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem

Poprvé jsem vyzkoušela a vařila quinou, o které jsem prvně slyšela v geniální knize Scotta Jureka Jez a běhej. Jedná se o obilovinu, která obsahuje základní aminokyseliny, je málo kalorická a neobsahuje lepek. Je tudíž vhodná pro vegetariány, sportovce či dietáře... :-) Jo a samozřejmě nejpodstatnější informace je ta, že je překvapivě chutná... zvlášť v následující verzi, která sice nepatří mezi ty nejzdravější úpravy, ale komu by to vadilo? :-) 


Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem
 
Co potřebuji:
 
80 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
400 g bílých fazolí z plechovky, scezených a okapaných
250 g brokolice
450 g quinoi
50 g mozzarely
1 vejce
Hrst čerstvých bazalkových listů
Pepř, sůl
Olej na smažení
 
 
Jak postupuji:
 
1. Růžičky brokolice uvařím ve vodě do měkka. Quinou uvařím podle návodu. Slaninu opeču na pánvi.
2. V míse smíchám uvařenou quinou s brokolicí, slaninou, fazolemi a vejcem. Přidám natrhanou mozzarelu, lístky bazalky a okořením. Směs pečlivě rukou promíchám, dokud nevznikne kompaktní hmota.
3. Na rozehřáté pánvi postupně opékám placičky, z každé strany zhruba 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
4. Podávám s rajčatovo-mozzarelovým dipem (více níže).

 
Rajčatovo-mozzarelový dip
 
Co potřebuji:
 
400 g krájených rajčat
1 stroužek česneku, rozdrcený
120 g mozzarely
Hrst bazalkových listů
Pepř, sůl
 
 
Jak postupuji:

V pánvi smíchám rajčata, česnek, pepř a sůl a nechám několik minut povařit. Přidám lístky bazalky a natrhanou mozzarelu a vařím, dokud se mozzarela nezačne rozpouštět.


2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...