listopadu 24, 2013

Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmazánem

Přichází ten správný čas na domácí pizzu. Rajčatová omáčka, slanina, růžičková kapusta a parmazán se zdály jako ty nejlepší ingredience...a teorie byla praxí potvrzena! Recept pro všechny milovníky italské kuchyně a nejen pro ně.  




Pizza se slaninou, růžičkovou kapustou a parmazánem 

Co potřebuji: (na 2 pizzy o průměru cca 30 cm)

Na pizzu:
1/4 čerstvého droždí
1 lžička medu
1 lžíce olivového oleje
300 g hladké mouky

150 ml rajčatového pyré
1 lžíce worcester omáčky
2 stroužky česneku, prolisované
Pepř, sůl
1 lžíce sušené bazalky
150 g anglické slaniny

150 g růžičkové kapusty, nakrájené nadrobno
100 g parmazánu


Jak postupuji:

1. Do malé misky rozdrobím droždí a naliji trochu teplé vody. Přidám med, pořádně promíchám a nechám 10 minut stát.
2. Do větší mísy naliji rozpuštěné droždí, přidám olej, asi 200 ml teplé vody a mouku. Směs řádně promíchám, dokud není veškerá mouka mokrá. Podle potřeby přidám mouku nebo teplou vodu.
3. Těsto vyklopím na pomoučenou plochu a rukou zpracuji do hladkého bochánku, který dám do suché a čisté mísy a přikryji potravinovou fólií. (Mísu je dobré potřít trochou oleje, aby se těsto nepřilepilo.)
4. Mísu s těstem odložím na teplé místo na 1 až 2 hodiny, nebo dokud nezvětší objem dvakrát.
5. Těsto rozdělím na půlky a znovu zpracuji na hladké bochánky. Přikryji fólií a na chvíli dám opět stranou.
6. Mezitím si připravím rajčatovou omáčku. Do misky naliji rajčatové pyré, přidám worcester, česnek a bazalku, okořením a promíchám. 
7. Na plech nebo do koláčové formy dám první část těsta. Prsty vytáhnu těsto do tenkého kola o průměru asi 30 cm. To samé udělám s druhou částí těsta.
8. Obě pizzy potřu rajčatovou omáčku, rozložím rovnoměrně slaninu, růžičkovou kapustu a posypu parmazánem.
9. V troubě předehřáté na 200°C peču asi 20 minut nebo dokud okraje těsta nejsou dozlatova. Pizzu podávám teplou a rozřezanou na osminy. 



4 komentáře:

  1. Vypadá výborně! Pizzu z kynutého těsta bych taky měla někdy vyzkoušet, kynuté mě fakt baví, nevím proč :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná :)) Co nejdřív ji zkusím :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá opravdu chutně:-), nechybí v receptu náhodou voda? Pizzu občas dělávám a trochu vody se tam vždy přidává...

    OdpovědětVymazat
  4. Máte to tady tááák krásný nevím co obdivovat nebo vyzkoušet dřiv:)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...