října 29, 2013

Pikantní květák s klobásou a fazolemi

Dnes recept na jednoduché a rychlé jídlo, ve kterém hraje hlavní roli květák. Vedlejších rolí se zhostilo pár dalších surovin jako klobása, fazole, skořice. Na první pohled nesourodé ingredience dohromady tvoří originální a výbornou chuť. 



Pikantní květák s klobásou a fazolemi

Co potřebuji:

1 menší květák, rozdělený na růžičky
1 lžička olivového oleje
2 pikantní klobásy
4 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
2 celé skořice
200 g bílé fazole z konzervy
1 lžička chilli koření
Půl lžičky mleté papriky 
1 lžíce balzamikového octa
Sůl, pepř


Jak postupuji:

1. Květák uvařím v osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřeji olej, přidám na kolečka nakrájenou klobásu a česnek. Během několika minut směs lehce osmažím.
2. Přidám uvařený květák, skořici, fazole a zbytek koření. Zaliji balzamikovým octem.
3. Nechám na pánvi lehce prohřát, dokud se nespojí všechny chutě a vůně.


1 komentář:

  1. To vypadá moc dobře, hlavně v kombinaci s tímto kořením. Květák a skořice, to jsem ještě nezkoušela. Ale květák mi zrovna trůní v ledničce a čeká na zpracování, tak hurá na to :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...