září 14, 2013

Pikantní fazolová polévka

Přichází podzim a pro zahřátí v sychravých podzimních večerech je nejlepší dopřát si pořádnou polévku. Na tomto odkazu jich najdete hned několik, které stojí za vyzkoušení. Dnešní recept je na pikantní fazolovou polévku, která má rajčatový základ a na své si přijdou i zarytí masožravci, protože v ní je i klobása a slanina... 


Pikantní fazolová polévka

Co potřebuji:

250 g strakatých fazolí
2 lžíce oleje
50 g anglické slaniny, nakrájená na kostičky
2 cibule, nadrobno nakrájené
2 rajčata, nakrájené na kostičky
1 lžíce mouky
1 lžička sladké papriky
1 klobása, nakrájená na kolečka
1 stroužek česneku
Špetka chilli, pepř, sůl


Jak postupuji:

1. Den předem si fazole namočím do vody. Druhý den je asi 2 hodiny vařím doměkka.
2. V hrnci na oleji rozpeču slaninu, přidám cibule a rajčata a opékám asi 5 minut. Popráším moukou a sladkou paprikou, zamíchám a přidám scezené fazole. Doliji asi 1 litrem vody.
3. Polévku přivedu k varu a poté vařím ještě asi 15 minut.
4. Polévku okořením, špetkou chilli, podle chuti opepřím a osolím. Přidám klobásu a rozdrcený stroužek česneku a ještě chvíli povařím.
5. Podávám s bagetou nebo samostatně.

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...