srpna 13, 2013

Pavlova s omáčkou z máty a manga

Tento recept je typicky letní, protože je inspirovaný nejoblíbenějším letním drinkem Mojitem. Pokud dezert budou jíst děti, není problém rum vynechat a udělat tak virgin verzi... :-)



Pavlova s omáčkou z máty a manga

Co potřebuji: (4 porce)

Na pusinky:
4 bílky
250 g krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 kapky žlutého potravinového barviva

Na omáčku:
250 ml zakysané smetany
1 mango, oloupané a nakrájené na kostičky
1 lžíce limetkové šťávy
50 ml bílého rumu (Havana, Bacardi)
70 g třtinového cukru
Hrst lístků čerstvé máty


Jak postupuji:

1. Předehřeji troubu na 140°C. Na plech rozložím pečící papír.
2. Do suché a odmaštěné mísy dám bílky a elektrickým šlehačem mixuji. Postupně přidávám cukr, dokud směs není lesklá. Na metlách šlehače musí směs držet špičku.
3. Přidám škrob a barvivo a ještě jednou pořádně zamíchám.
4. Směs na pusinky nanesu pomocí lžičky na pečící papír do čtyř stejně velkých kol. Peču asi 1 hodinu.
5. Mezitím si připravím omáčku. Mango smíchám s limetkou šťávou, rumem, cukrem a lístky máty. Pro větší efekt je možné  vše rozmixovat v sekáčku na potraviny.
6. Na upečenou pusinku dám zakysanou smetanu a na ni naliji připravenou mangovou omáčku.


4 komentáře:

  1. Ahoj Jani, tvůj blog jsem objevila teď a musím říct že se mi tu moc líbí. Úžasné fotky, báječně vypadajícího jídla, které přímo láká ochutnat (vyzkoušet).
    Tak se snad brzy do některého tvého kousku pustím. Tenhle dezert vypadá velice dobře.
    měj se fajn Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, pavlovu miluju, kombinace mango a máta taky. Zdá se, že jsem objevila ráj. Díky
    Moc se mi líbí blog!

    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...