srpna 15, 2013

Croque Madame (Francouzský zapečený toust)

Před víkendem bych se s Vámi ráda podělila o recept na toust, který je horkým kandidátem na vítězství v anketě o nejlepší snídani vůbec! Takže pokud chcete se sobotní nebo nedělní snídání zazářit, doporučuji připravit tento dobře vypadající a ještě lépe chutnající pokrm... :-)



Croque Madame (4 porce)

Co potřebuji:

Na bešamel:
90 g másla
90 g mouky
1 litr mléka
Pepř, muškátový oříšek
8 plátků toustového chleba
200 g kvalitní šunky (např. farmářská šunka)
150 g plátkového sýra
4 vejce
Máslo na pánev


Jak postupuji:

1. Připravím si bešamel. V kastrolku rozpustím máslo, posypu moukou a 2 minuty míchám jíšku.
2. Poté za stálého míchání přilévám mléko, nechám dojít k varu a vařím asi 10 minut. Bešamel musí být hustý. Ochutím pepřem a muškátovým oříškem.
3. Jeden plátek toustu potřu připraveným bešamelem, navrch položím šunku a sýr a přiklopím druhým toustem, který je z vnitřní strany také potřený bešamelem.
4. Troubu předehřeji na 160°C. Na pánvi rozehřeji máslo, položím toust a minutku peču. Poté otočím na druhou stranu a pánev dám do trouby na 5 až 7 minut.
5. Připravím si volská oka, které položím na zapečené tousty a podávám.


5 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá hodně dobře! Jako snídaně by to sice můj žaludek zničilo, ale oběd či svačina.. supr<3

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle typy toustů jsou super, i když zdravá snídaně to holt není no... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Croque madame je variace na croque monsier?

      Vymazat
    2. Ano, monsier je to samé bez vajíčka

      Vymazat
  3. Ešte že je zajtra sobota a môžem sa hneď ráno činiť v kuchyni :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...