března 23, 2013

Chilli con carne

Dnes vkládám inspiraci na jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Chilli con carne  je připravené cobydup a z toho důvodu se jedná o ideální večeři, kterou chcete mít rychle na stole a zároveň si skvěle pochutnat.




Chilli con carne

Co potřebuji:

1 lžíci olivového oleje
1 lžíci drceného kmíne

1 červenou cibuli, na jemno nakrájenou
500 g mletého hovězího masa
2 plechovky krájených rajčat
1 větší plechovku kukuřice
2 stroužky česneku
50 g rajčatového protlaku
1 čtvereček 70% čokolády
2 plechovky červených fazolí v mírně slaném nálevu
Oregáno, chilli, pepř
100 g tvrdého sýra, nastrouhaného
Toustový chléb

Jak postupuji:

1. Ve velké pánvi rozehřeji olej, přidám kmín a poté cibuli. Několik minut míchám, dokud cibule nezesklovatí. Přidám mleté maso, pomocí vařečky maso rozdrobím na menší kousky a za občasného míchání vařím, dokud maso nezhnědne.
2. Přidám rajčata, kukuřici, protlak, čokoládu a prolisované stroužky česneku a vařím 10 minut.
3. Směs opepřím, podle chuti přidám chilli a nasypu scezené fazole. Směs promíchám a dokořením oregánem.
4. Podávám s opečenými tousty a posypané sýrem.



5 komentářů:

  1. Mňam .... už si píšu recept .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jídlo můžu snad ve všech variantách i podobách :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeste,že jsem na tenhle blog narazila!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Chilli con carne je nejlepsi vec!

    A neustale obdivuju tvoje fotky! Nechapu jak neco tak dokonaleo muzes nafotit!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...