února 19, 2013

Kuře na pomerančích a zázvoru

Dnes variace na kuřecí maso. Pomeranč a zázvor se k sobě hodí náramně a s kuřecím stehýnkem tvoří neodolatelnou kombinaci. K tomu jako příloha zázvorové brambory a luxusní nedělní oběd je na stole... 



Kuře na pomerančích a zázvoru

Co potřebuji:

Na kuře:
2 spodní kuřecí stehna
2 pomeranče
2 lžičky medu
Kousek zázvoru (asi 2 cm)
2 lžíce oleje
Pepř

Na brambory:
300 g brambor
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce tymián
1 lžíce kurkumy
1 lžička římského kmína
Kousek zázvoru (asi 1 cm) 
Čtvrtka limetky


Jak postupuji:

1. Do mísy nastrouhám kůru z jednoho pomeranče a vymačkám šťávu z půlky pomeranče. Zázvor oloupu, na jemno nastrouhám a přidám k pomerančové šťávě.
2. Do mísy dám stehna, přidám med a podle chuti opepřím. Kuře marinádou potřu a dám přes noc uležet do lednice.
3. Do zapékací mísy dám maso s marinádou, podleji trochou vody, přidám olej a peču 50 minut.
4. Brambory rozkrojím na čtvrtiny a uvařím do měkka. Brambory nesmí být rozvařené, lépe je ponechat trošku tvrdší.
5. Na pánvi rozehřeji olej, přidám scezené brambory, koření, na jemno nakrájený zázvor a vymačkám limetku.  



7 komentářů:

  1. Můžu se zeptat zda jsou brambory oloupané či ne? Z obrázku to nedokáži rozeznat :)
    Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si to :) vypadá to celé nádherně!
      Na zítřek jsem stejně měla v plánu brambory tak už dokonce vím, jak je udělat ;)

      Vymazat
  2. Zázvor mám sice celkem ráda, ale přijde mi že se začal poslední dobou přidávat až moc do všech pokrmů. Dobře, vím že vnese originální chuť, ale nejsem si jistá jestli jí v některých případech spíše nenarušuje.

    Tohle jídlo bez zmíněného zázvoru mi přijde mnohem harmoničtější a zní výborně

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Jano, se svými bezva fotkami můžete teď soutěžit o ceny na pečení a focení na blogu CakeDays http://cakedays.blog.cz/1302/velka-jarni-muffinova-fotosoutez :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím Jano, úžasné ...jak tento recept tak i celý blog a fotky...už jsem se dočetla , že je to Vaše hoby a je to parádní. Já dělám kuře na medu s jablky, protože jsem měla jeden podobný recept jako je tento, ale neměla jsem pomeranče :-)...ale jak to vidím tak krásně nafocené...určitě vyzkouším a určitě nakouknu častěji pro inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem tu na odkaz Lucie a šílím ,to vypadá tak krásně. A možná bych to u zvládla, zkusím.)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...