a

a

ledna 20, 2013

Hruškový koláč s mascarpone, gorgonzolou a ořechy

Dnes recept na slaný koláč, který má tři výrazné charakterové vlastnosti, které z něho dělají velkého sympaťáka - rychlý, jednoduchý a tááák vynikající... :-)


Hruškový koláč s mascarpone, gorgonzolou a ořechy

Co potřebuji:

Na těsto:
250 g hladké mouky
120 g másla
1 vejce
Špetka soli
3 lžíce vody

Na náplň:
2 hrušky, oloupané, nakrájené na plátky
Hrst ořechů, přepůlených
250 g mascarpone
100 g gorgonzoly


Jak postupuji:

1. Těsto si připravím tak, že na pracovní plochu vysypu mouku, do středu udělám důlek, do kterého přidám vejce, vodu a špetku soli. 
2. Poté přidám změklé máslo a zpracuji na těsto. Hotové těsto obalím potravinářskou fólií a nejlépe přes noc nechám uležet v lednici.
3. Mascarpone prošlehám v míse, přidám část gorgonzoly nakrájené na kousky a část ořechů.
4. Těsto rozválím na pomoučené ploše a vyložím koláčovou formu o velikosti 11 x 35 cm, prsty přimáčknu k okrajům a přebytečné těsto odřežu.
5. Mascarpone přemístím na těsto a uhladím po celé ploše koláče rovnoměrně.
6. Na náplň rozložím hrušky, zbytek gorgonzoly a ořechů.
7. Peču 35 minut nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout.


1 komentář:

  1. Ještě nikdy jsem nezkoušela jíst něco slaného s hruškou :) Až nás třeba někdo někam pozve, tak bych to mohla upéct, určitě by nás někdo zase rychle pozval. :DD

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...