a

a

ledna 23, 2013

Cibulový mini quiche se slaninou a kukuřicí

Když už jsem měla provětranou formu na muffiny z nedávného pečení čokoládových muffinů, rozhodla jsem se ji využít i k jiným účelům. A to k vytvoření naprosto luxusních koláčků. Koláčky jsou inspirované klasickým quichem lorrainem doplněným o orestovanou cibulí a kukuřici. Jejich jednohubková velikost z nic dělá ideální pokrm na party nebo posezení s přáteli. 


Cibulový mini quiche se slaninou a kukuřicí

Co potřebuji (na 24 koláčků):

500 g listového těsta
300 g slaniny
180 g oblíbeného tvrdého sýra
3 bílé cibule
2 lžíce olivového oleje
200 ml smetany
3 vejce
200 g kukuřice v konzervě
Pepř, sůl 


Jak postupuji:

1. V pánvi rozehřeji olej, cibule nakrájím na plátky a dám na pánev. Za stálého míchání cibuli smažím, dokud lehce nezhnědne. Poté ji nasypu do sekáčku na potraviny a rozmixuji na malé kousky.
2. Slaninu nakrájím na kostičky a společně s cibulí dám na pánev a několik minut smažím.
3. Osmaženou slaninu s cibulí přemístím do velké mísy. Přiliji smetanu, přidám nakrájený sýr, rozšlehané vejce a scezenou kukuřici. Opepřím. Vše dobře promíchám. 
4. Připravím si formu na muffiny. Listové těsto si vyválím na lehce pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí šablony o průměru cca 9 cm vykrojím z těsta kola, která přenesu do formy a prsty přitlačím ke stěně po celé ploše.
5. Směs nabírám na lžičku a opatrně nanesu na těsto. Podle chuti znovu opepřím.
6. Peču asi 20 minut nebo dokud okraje těsta nezačnou lehce hnědnout. Pomocí nože vytáhnu quiche z formy. Mini quiche se dají podávat teplé i studené.


3 komentáře:

  1. Hmmm tak tohle by byla svačinka do práce, to by mi kolegové záviděli:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou krásné, prostě super. A nejen kolegov v práci by záviděli, jak píše Jana, já bych si také dala... i dva...:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak dneska jsem odzkoušela ....a mňam mňam ..všem moc chutnaly. Opravdu výborné a i vzhledově moc krásné.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...