prosince 07, 2012

Quiche se slaninou a pórkem

Quiche neboli slaný koláč se u nás na stole objevuje poměrně často. Myslím, že hlavní důvod je proto, že i přes svou jednoduchost a nepracnost je neuvěřitelně dobrý. A tahle verze koláče? Nic víc než jen, že já prostě miluju kombinaci vypečené slaniny a pórku...mňáám.                                            


Quiche se slaninou a pórkem

Co potřebuji:

400 g listového těsta
300 g anglické slaniny, nakrájená na kousky
1 velký pórek, nakrájený na kolečka
1 lžička olivového oleje
1 zakysaná smetana (30%)
1 krémový sýr Philadelphia
100 g parmazánu, nastrouhaný
Pepř
Malý svazek čerstvého tymiánu


Jak postupuji:

1. V hluboké pánvi zahřeji olej a přidám slaninu a pórek. Vařím několik minut, dokud slaninu není osmahlá.
2. V míse promíchám smetanu, Philadelphii a parmazán. Přidám osmaženou slaninu s pórkem. Opepřím.
3. Na pomoučené ploše rozválím listové těsto a opatrně přenesu do koláčové formy o průměru 29 cm.
4. Na těsto vyliji připravenou směs a uhladím. Posypu tymiánem.
5. V troubě předehřáté na 180°C peču koláč asi 40 minut, nebo dokud okraje těsta nezhnědnou.            


6 komentářů:

  1. Tak tohle vypadá strašně dobře! Určitě nějaké tvoje recepty budu zkoušet. Čím víc jich bude, tím líp :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdybychom chtěly vše vyzkoušet, vaříme jen podle tehle receptů :D
      nádherný!

      Vymazat
  2. Mmhhh it looks so good! It's looks like our french "Quiche Lorraine";-) Thanks for sharing your recipes and your gorgeous pictures ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, mňam.. To vyzerá veľmi lákavo.. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To je prostě fantazie. Zírám na všechny ty dobroty a jsem přilepená k monitoru tak, že víc už to nejde...nezbývá mi než se o něco podobného dle tvých receptů taky pokusit. ;-)
    Úžasný blog! ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  5. nechýbajú tam náhodou vajcia? neviem si predstaviť, ako to bez nich stuhne... andrea

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...