prosince 18, 2012

Perníkoví mrzáčci

Perníky jsou jedno z mála klasických cukroví, které mám opravdu ráda. Když jsem byla malá, byl velký problém, aby nějaké zbyly až do Štědrého dna. Z tohoto důvodu je dobré mít v záloze recept na perníky, které jsou měkké skoro hned a dají se upéct těsně před Vánocemi.


Perníkoví mrzáčci

Co potřebuji:

750 g hladké mouky
300 g mletého cukru
200 g medu
3 vejce
10 g sody
Lžíce hery
2 lžičky perníkového koření

Na polevu:

1 bílek
100 g moučkového cukru
Potravinářská barva


Jak postupuji:

1. Heru rozpustím v kastrůlku a přidám lžičku vody a med. Naliji do mouky, přidám cukr, vejce, koření a sodu. Těsto zpracuju a nechám uležet přes noc.
2. Předehřeji troubu na 180°C. Těsto vytáhnu z ledničky, nechám pár minut stát a poté rozválím na mírně pomoučené ploše. Pomocí vykrajovátek vytvaruji na požadovaný tvar a dám na pečící papír na plechu. Peču asi 12 minut. Nechám vychadnout.
4. Na polevu rozmixuji bílek s dobře prosetým cukrem. V případě potřeby přidám barvivo. Směsí naplním cukrářský sáček a perníčky podle libosti ozdobím.


4 komentáře:

  1. To mi připomíná perníček z pohádky SHREK!:D:))

    OdpovědětVymazat
  2. To je super nápad! A ti usmívající se jsou asi masochisti, že?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...