prosince 11, 2012

Francouzská cibulačka

Ideální večeře v zimě je horká polévka. Vždycky jsem byla skeptická k tomu, že by mi mohla cibulačka chutnat. Po uvaření a následném ochutnání jsem ale musela změnit názor. Z pár surovin se dá připravit vydatné a vynikající jídlo. 


Francouzská cibulačka

Co potřebuji:
8 velkých cibul, nakrájených na proužky
2 lžíce másla
1,5 litru vývaru
250 ml sherry
Svazek čertsvého tymiánu
Sůl a pepř

Bageta
Sýr, nastrouhaný


Jak postupuji:

Na rozpuštěné máslo nasypu nakrájenou cibuli a průběžně míchám asi 30 minut, dokud cibule není tmavě hnědá. Poté přiliju sherry a vařím, dokud se objem sherry nezmenší na polovinu. Přidám vývar a tymián a vařím asi 40 minut. Okořením.
Polévku naliji do misek, které jsou vhodné na zapékání v troubě. Bagetu nakrájím na kolečka a posypu sýrem. Kolečka bagety položím na polévku a v předehřáté troubě několik minut zapékám, dokud se sýr částečně nerozpustí.


4 komentáře:

  1. I looove onion soup! Thanks for sharing your recipe ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Celkově moc polévková nejsem, alevypadá to chutně :)

    http://eliska-dvorakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tenhle typ cibulačky prostě miluju! Díky za připomenutí, že si ji mám co nejdřív uvařit. Na zimu ideální :) A konečně po nějaké době, co tenhle blog slevuju, musím vyseknout poklonu: úžasný blog, parádní recepty a nááádherné fotky!
    http://toomuchbaking.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Fantazie. Nevím, co obdivovat dřív...recept na velkou lahůdku nebo fotky?! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...