prosince 20, 2012

Florentýnky

Poslední záchvat předvánočního pečení - florentýnky s mandlemi, kandovanými třešněmi a brusinkami. Jednoduché na přípravu, vynikající k snědku. Přesně tak, jak to mají všichni rádi :-)


Florentýnky

Co potřebuji:

80 g kandovaných třešní
100 g kandovaných brusinek
1 lžička amaretta
110 g másla
2 lžičky zázvoru
80 g mouky
130 g hnědého cukru
150 g mandlí
100 ml smetany na šlehání
50 g medu
200 g čokolády


Jak postupuji:

1. V kastrůlku na mírném plameni svařím máslo, smetanu, cukr a med. Přudám zázvor a amaretto. Až směs začne bublat, povařím ji za stálého míchání ještě alespoň 5 minut.
2. Směs odstavím z plotny a vmíchám do ní mandle a nakrájené kandované ovoce. Vše dobře promíchám a postupně přisypu mouku, až získám lepivé a polotekuté těsto.
3. Plech vyložím pečícím papírem a dávám na něj lžičkou malé kopečky těsta. Vršek těsta uhladím plochou stranou lžičky.
4. Troubu předehřeju na 180 ºC, vložím do ní florentýnky a peču je asi 5 minut. Pak snižím teplotu na 160 ºC a peču ještě 5 minut. Sušenky vyndám z trouby, když jsou zlatavě hnědé, a nechám je vychladnout.
5. Ve vodní lázni rozpustím čokoládu a rozpuštěnou čokoládou potírám spodní stranu sušenek. Čokoládu nechám ztuhnout.



2 komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...