listopadu 23, 2012

Shepherd's pie

Shepherd's pie je tradiční britský pokrm, jehož základ se skládá z masové směsi ze zeleninou a bramborové kaše. Do masové směsi jsem použila hrášek, mrkev a kukuřici a bramborovou kaši vylepšila sýrem. Shepherd's pie je skvělý a stojí za vyzkoušení.  



Sheperds pie

Co potřebuji:

500 g hovězího mletého masa
80 g kukuřice, mražené
80 g hrášku, mraženého
1 mrkev, nastrouhané nahrubo
2 stroužky česneku
100 ml kuřecího vývaru
6 lžic rajčatového protlaku
1 lžíce worcester omáčky
Svazek tymiánu
Špetka muškátového oříšku
Pepř, sůl

Na brambory:
6 větších brambor
80 ml mléka
2 lžíce bílého jogurtu
120 g sýru Krolewski + 30 g na posypání
Pepř, sůl


Jak postupuji:

1. Do pánve dám kukuřici a hrášek a na mírném ohni vařím, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidám mrkev a mleté maso. Vařím, dokud není maso hnědé. Přidám protlak, worcester, prolisovaný česnek, tymián, koření a  naliji vývar. Pánev přikryji pokličkou a vařím 30 minut.
2. Brambory oškrábu a nakrájím na malé části. Uvařím do měkka. Ve velké míse smíchám brambory s mlékem, jogurtem, sýrem, okořením a mixuji, dokud směs není hladká.
3. Na dno zapékací mísy dám masovou směs a na ní dám bramborovou směs (já jsem brambory na směs nanesla pomocí cukrářské zdobičky - nemusí být). Posypu zbytkem sýru a čerstvě namletým pepřem.
4. Peču v troubě rozehřáté na 180°C 40 minut, nebo dokud nezačnou brambory lehce hnědnout.


3 komentáře:

  1. Na Sheperds pie se uz chystam dlouho:).Mam moc rada Irish stew a tohle je v poradniku.Pridani syra Królewski mi pripada ironicky vtipne,protoze kdyz jsem pred lety byla v uk na au-pair,tu a tam jsem na ulici zaslechla vic polstin nez anglictiny...

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se na něj chystám dlouho a tak na něj třeba nazrál čas. Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  3. Já tak trochu tápu, když dám na pánvičku hrášek a kukuřici, nemám tam přidávat vodu, že?

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...