a

a

října 30, 2012

Arašídové cookies s banány a čokoládou

Hrozně ráda peču cookies. Zřejmě je to proto, že jsou jednoduché a rychlé a já jsem vlastně hodně pohodlný člověk a kombinaci rychlosti a jednoduchosti preferuju :-). Na recept jsem našla inspiraci v nové kuchařce Bouchon Bakery, která vypadá skvěle a nutně ji potřebuju. Bylo by fajn, kdyby mi někdo chtěl udělat radost a koupit mi ji, ale jak to tak většinou bývá, radost si budu muset udělat zřejmě sama... :-)


Cookies s banány, čokoládou a domácím arašídovým máslem


Co potřebuji:

Na domácí arašídové máslo:
400 g arašídů
½ lžičky soli
2 lžičky medu
1 – 3 lžičky arašídového oleje


Jak postupuji:

Všechny ingredience umixuji v mixéru potravin.


Co potřebuji:
Na cookies:

1,5 šálku hladké mouky
0,5 šálku krupicového cukru
1 šálek hnědého cukru
1 lžička soli
1 lžička kypřícího prášku
3 banány, rozdrcené
8 lžic másla
2 žloutky
2 lžičky vanilkového extraktu
¼ šálku mléka
150 g čokolády, nahrubo nastrouhaná
70 g arašídů


Jak postupuji:

1. Předehřeji troubu na 170°C.  Ve velké míse smíchám arašídové máslo a máslo a rozmixuji do hladka. Přidám cukr, hnědý cukr, žloutky, vanilkový extrakt, mléko a kousky banánu. Rozmixuji.
2. V míse smíchám mouku a kypřící prášek a přidám do směsi. Nakonec zamíchám kousky čokolády a arašídy.
3. Na pečící papír postupně pomocí lžíce nanáším směs na sušenky do tvaru kola. Mezi jednotlivými sušenkami ponechám mezeru, protože sušenky nabudou do velikosti.
4. Peču asi 20 - 25 minut, dokud není sušenka dozlatova. (Po 15 minutách je možné povrch sušenky špejlí lehce zvrásnit a posypat přebytky čokolády a arašídy.)


11 komentářů:

  1. WOW...to vypadá naprosto skvěle....až mě začala honit mlsná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky, opět vymazlený recept! Boduík mám doma domácí ořechové sušenky, ale kam se hrabou na tyhle skvosty :-) Ačkoli nemusím arašídové máslo, v těchle sušenkách by určitě nevadilo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky nejsem žádný velký fanda arašídového másla, ale tohle bylo fakt výborné. Když jsem ho prošlehala s máslem, tak jsem ho musela furt ujídat :-)

      Vymazat
  3. taak rada sa chodim kochat na tvoj blog :) skutocny zazitok !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmm tak tohle musím hned o víkendku vyzkoušet, mám tu totiž nevyužité křupavé arašídové máslo :)

    OdpovědětVymazat
  5. I had to translate these to English, but I think they came out very well! http://lifestooshorttoskipdessert.blogspot.com/2012/11/peanut-butter-banana-chocolate-chip.html

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...