září 04, 2012

Kuřecí prsa s grenadinou a batáty

Tenhle recept vypadá tak trochu exoticky, některé suroviny jsem použila vůbec poprvé v životě, ale mé obavy - co z toho proboha jenom vznikne - se ukázaly být liché, protože jídlo bylo naprosto fantastické a stojí za vyzkoušení. Já jsem ho určitě nedělala naposledy.


Kuřecí prsa s grenadinou a batáty v hroznové šťávě

Co potřebuji:

5 stroužků česneku
1 lžíce chilli
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kurkumy
2 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
Snítek tymiánu
1 červená cibule
200 ml hroznové šťávy
3 lžíce grenadiny
200 g bílých fazolí
300 ml kuřecího vývaru
2 sladké brambory (batáty), oškrábané a nakrájené na kostičky


Jak postupuji:

1. Do malé mísy si prolisuji stroužky česneku a smíchám s chilli. V talíři promíchám mouku a kurkumu a obalím kuřecí prsa. Rozehřeji olej na pánvi, prsa opékám z každé strany 5 minut a poté dám stranou.
2. Do pánve dám česnek s chilli a chvíli povařím. Pak přidám na drobno nakrájenou cibuli a tymián. Vařím 5 minut. Naliji hroznovou šťávu. Když se začne vařit, přidám grenadinu.
3. Fazole sliji a přidám společně s batáty do pánve. Nakonec naliji kuřecí vývar, vrátím prsa zpátky do pánve, pánev přiklopím pokličkou a vařím 30 minut. (Prsa musí být celá ponořená ve směsi, pokud tomu tak není naliji trochu vody). Podávám s čerstvě nasekanou petrželkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...