září 25, 2012

Karamelizované hrušky s mascarpone

Slovo "karamelizované" na mě působí stejně jako zvonek na Pavlovovy psy - okamžitě začnu slintat :-) A co teprve když se k tomu přidají hrušky a mascarpone... slint, slint... 


Karamelizované hrušky s mascarpone

Co potřebuji:

1 velká hruška
250 g mascarpone
1 lžička moučkového cukru
1 lžíce másla
4 lžičky javorového sirupu
¼ lžičky kardamonu
1 lžička skořice
3 lžíce citronové šťávy
Nasekané pistácie


Jak postupuji:

Promíchám mascarpone s cukrem. V rendlíku rozpustím máslo, přidám javorový sirup, 2 lžíce citronové šťávy, kardamon, skořici a promíchám. Chvilku vařím. Hrušku umyji, zbavím jádřince, (oloupu), pokapu zbytkem citronové šťávy a dám vařit do sirupu z každé strany na 8 - 10 minut.
Podávám s mascarpone a nasekanými pistáciemi.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...