srpna 20, 2012

Tymiánová citronáda s vodkou

Připravila jsem si tento nápoj hnedka zrána a občerstvovala jsem se jím při sobotním vaření a pečení. Byla jsem ve velice povznesené a kreativní náladě, a vůbec nevadilo, že mi všechno padá z ruky, nemůžu nic najít a podobně. Rychlé vystřízlivění ovšem přišlo, když jsem si neopatrným pohybem vylila karafu po půlce kuchyně... Naše kočka se sice netvářila moc nadšeně, když citronádu vylizovala z mokrého kožichu, ale všem člověčím stvořením bude citronáda zaručeně chutnat. :-).


Tymiánová citronáda s vodkou

Co potřebuji:

400 ml čerstvé vymačkané šťávy z pomerančů (asi z 10 citrónů)
150 g cukru
6 snítek tymiánů + další na ozdobu
250 ml vodky


Jak postupuji:

1. Do kastrůlku dám 750 ml vody, přidám cukr a tymián a vařím na středním ohni, dokud se cukr nerozpustí. Poté nechám vychladit a odstraním tymián.

2. Štávu z citronů, vodku a cukernou vodu promíchám v karafě, ozdobím snítky tymiánu a přidám kostky ledu.


1 komentář:

  1. dokonale !!!ale ten pocit mam pri kazdom tvojom prispevku :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...