srpna 02, 2012

Těstoviny s kuřecím masem a hermelínem


„Ahoj. Jmenuji se Jana a jsem těstovinolik.“
„Ahoj Jano.“

Vážně bych měla začít uvažovat o založení anonymních těstovinoliků. Spotřeba těstovin v naší domácnosti se blíží spotřebě menší italské restauraci v zapadlé uličce v centru Prahy. A to všechno z čisté lenosti - škrábání brambor a nevysvětlitelné averzi k pokrmům s rýží. Ale ony ty těstoviny jsou prostě nejlepší, dají se jíst kdekolivsčímkolivjakkolivskýmkoliv a já na tomto místě svatosvatě prohlašuji, že se jich nepřejím. Nikdy!
   



Těstoviny s kuřecím masem a hermelínem

Co potřebuji na 2 porce:

200 g těstovin penne
150 g kuřecích prsou, nakrájené na kousky
100 g slaniny
1 hermelín
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
Několik listů ledového salátu, natrhaného
Pepř, sůl


Jak postupuji:

1. Na pánvi osmažím na drobno nakrájenou slaninu, na stejné nemyté pánvi osmažím kousky kuřecích prsou.  Slaninu a kuřecí maso dám bokem.

2. V hrnečku smíchám olej s prolisovaným česnek a promíchám se salátem v míse. Hermelín nakrájím na malé kousky. 

3. Uvařím těstoviny. K salátu přidám slaninu, kuřecí maso, hermelín a uvařené těstoviny. Okořením podle chuti. Promíchám a podávám. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...