srpna 28, 2012

Tarte flambée

Chlebová pizza s lahodnou cibulovou omáčkou, pečenými cherry rajčátky, rukolou, vejcem a slaninou se skvěle hodí jako výborná večeře.


Tarte flambée s vejcem a cibulovou omáčkou

Co potřebuji:

100 g cibulové omáčky (recept zde)
2 vejce
500 g směsi na selských chléb (prodává se v Lídlu)
2 hrsti rukoly
200 g cherry rajčátek
150 g slaniny


Jak postupuji:

Troubu předehřeji na 190°C. Směs na selský chléb promíchám s vodou, zpracuji těsto a nechám stát na teplém místě (podle návodu). Těsto rozdělím na dvě části, z každé části si na pomoučené ploše rukou vytvořím placku zhruba 0,5 centimetrů tlustou. Celou plochu kromě středu potřu cibulovou omáčku, do středu opatrně vliji rozklepnuté vejce. Na cibulovou omáčku dám plátky slaniny a cherry rajčátka. Vložím do trouby a peču zhruba 40 minut. Po vytáhnutí z touby posypu rukolou, nakrájím a podávám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...