srpna 23, 2012

Pasticcio zapečené bešamelem

 Jednoduché a rychlé jídlo, které je vlastně něco mezi boloňskými těstovinami a lasagnemi. 


Pasticcio zapečené bešamelem

Co potřebuji:

400 g těstovin kolínek
500 g mletého hovězího masa
1 cibuli, nakrájenou na drobno
400 g nakrájených rajčat v plechovce
2 lžíce rajského protlaku
4 lžíce oleje
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce cukru
1 lžíce oregana
1 lžíce petrželky
1 kousek skořice
4 lžíce parmazánu, na drobno nakrájeného
Sůl, pepř

Na bešamel:
6 lžic másla
75 g mouky
4 šálky mléka
8 lžic parmazánu
4 vejce
1/4 lžičky muškátového oříšku


Jak postupuji:
1. V pánvi rozehřeji olej, na kterém orestuji cibulku a přidám mleté maso. Maso dusím 10 minut a současně rozmělňuji vařečkou.
2. Přidám rajčata, protlak, petržel, oregáno, cukr, worcesterskou omáčku a celý kousek a skořice  a vše přivedu k varu. Nechám 30 minut probublávat. Opepřím a osolím.
3. Připravím si bešamel: v kastrůlku nechám rozpustit máslo, přidám mouku a 1 minutu míchám. Poté za stálého míchání přidávám mléko. Pokračuji v míchání, dokud omáčka nezhoustne. Poté odstavím z plotny a vmíchám sýr, vejce, sůl, pepř a muškátový ořech.
4. Troubu předehřeji na 180°C. V zapékací míse smíchám uvařené těstoviny s masovou směsí, tu pak zaliji bešamelem a posypu strouhaným sýrem. Peču 30 - 45 minut, dokud povrch nezezlátne.  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...