srpna 02, 2012

Obrácená buchta s mirabelkami

Mirabelky jsou chutí léta a skořice se zázvorem vůní Vánoc. No, není to ideální kombinace?



Obrácená buchta s mirabelkami



Co potřebuji:

2 větší hrsti mirabelek
5 lžic krupicového cukru
8 lžic červeného vína
150 g změklého másla + na vymazání formy
250 ml polohrubé mouky
1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice a 1/4 lžičky mletého hřebíčku, špetka soli
1 lžička jedlé sody
125 ml medu
3 velká vejce
4 lžíce třtinového cukru


Jak postupuji:

1. Troubu předehřeji na 180°C. Mirabelky přepůlíme a vypeckujeme. V pánvi rozehřeji 2 lžíce másla se 3 lžícemi krupicového cukru. Mirabelky opékáme na této směsi 2 minuty z každé strany a poté dáme stranou.

2. Do pánve přidám víno a zbytek krupicového cukru. Vaříme, dokud nevznikne sirup.

3. Koláčovou formu vymažu máslem, na dno naliji připravený sirup a vyskládám vedle sebe řezem dolů mirabelky.

4. V míse smíchám mouku, zázvor, skořici, hřebíček a sůl. V hrnečku promíchám jedlou sodu se dvěma lžícemi horké vody.

5. Ve druhé míse vyšlehám zbytek másla s cukrem do pěny a postupně přidávám vejce, med, polovinu ochucené mouky, pastu z jedlé sody a nakonec zbylou mouku. Tímto těstem přeliji mirabelky a dám do trouby na 25 minut.

6. Troubu ztlumím na 160°C a dopékám ještě 20 minut. Hodinku nechám chladit ve formě a pak vyklopím dnem vzhůru na talíř.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...