srpna 02, 2012

Mrkvová polévka s medem


Po snězení třech talířů mrkvové polévky, vidím všechno ostřeji a jasněji... no a taky oranžověji…



Mrkvová polévka s medem

Co potřebuji:

800 g mrkve, nahrubo nasekané + několik koleček na ozdobu
1 menší pórek
3 lžíce másla
3 lžíce medu
2,5 litrů kuřecího vývaru
Bobkový list, pepř, petrželka
Zakysaná smetana k podávání


Jak postupuji:

1. V hrnci rozpustím máslo a přidám pórek, který pár minut opékáme do měkka. Poté přidáme mrkev, bobkový list a med a opékám 5 minut.

2. Mrkve přeliji vývarem, přivedu k varu a na mírném plameni nechám půl hodiny probublávat. Mezitím si na lžíci másla opeču kolečka mrkve.

3. Polévku rozmixuji dohladka a podle chuti okořením.

4. Podávám s petrželkou, kolečky mrkve a se zakysanou smetanou.

Převzato a upraveno z Albert magazínu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...