srpna 21, 2012

Losos s pečenými mrkvemi

 Trocha toho zdravého jedení...


Losos s koprovou čupřinou

Co potřebuji:

2 steaky lososa bez kůže
1 lžíce vinného bílého octa
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžíce kmínu
80 g zakysané smetany deluxe
1 lžíce dijónské hořčice
6 lžic čerstvého nasekaného kopru
1 stroužek česneku
1 menší nakládaná okurka, nakrájená na menší kousky
Štáva z menšího citrónu


Jak postupuji:

1. V hlubokém talířku promícháme ocet, 2 lžíce oleje, kmín a 2 lžíce kopru. Plátky lososa pokapeme citronovou šťávou, vložíme do talířku a směsí potřeme obě strany. Dáme stranou.

2. V malé míse smíchám smetanu, zbytek kopru a hořčici.

3. Na pánvi při nižší teplotě zahřeji olej, dám česnek pokrájený na plátky a vařím 30 sekund. Poté česnek odstraním, zvýším teplotu a vložím lososa.

4. Lososa opékám 4 minuty z jedné strany a 1 minutu z druhé strany (záleží na tloušťce a na tom, jak moc chci lososa propéct).

5. Lososa podávám s koprovou omáčkou a s kousky okurky.


Pečené mrkve s medem a koprem

Co potřebuji:

5 mrkví
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce nakrájeného čerstvého kopru


Jak postupuji:

1. Předehřeji troubu na 200°C. Pomocí kartáčku na zeleninu zbavím mrkev nečistot a umyji.

2. Mrkve vložím do pekáčku, zaliji olejem a medem a posypu koprem. Peču 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...