srpna 23, 2012

Broskvové řezy s pudinkovým krémem

Křupavé marcipánové těsto, hustý pudink, broskve posypané ořechy... není šance, aby tyto řezy nechutnaly výborně... 


Broskvové řezy s pudinkovým krémem a ořechy

Co potřebuji:
Na těsto:
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku
100 g marcipánu
100 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
150 g polotučného tvarohu
75 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Špetka soli

Na obložení:
1 konzerva broskví
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
80 g moučkového cukru
750 ml mléka
500 g zakysané smetany
75 g vlašských ořechů


Jak postupuji:

1. Mouku smíchám ve větší míse s kypřícím práškem. Přidám olej, mléko, tvaroh, vanilkový i moučkový cukr, špetku soli a nakonec na hrubo nastrouhaný marcipán. Těsto rychle zpracuji. Vyválím na pomoučené ploše a vyložím jím plech o rozměru 30 x 40 cm.

2. Broskve nechám na cedníku okapat. Z vanilkových pudinkových prášků, cukru a mléka si připravím hustý pudink a nechám vychladnout.

3. Po vychladnutí zašlehám zakysanou smetanu a naliji na těsto. Broskve si nakrájím na tenké plátky a naskládám je na pudinkový krém. Posypu ořechy na krájenými na čtvrtky.

4. Peču v troubě předehřáté na 180°C 40 minut. 



2 komentáře:

  1. Výborný koláč, jen jsem místo ořechů dala mandle, ořechy jsem totiž zapomněla koupit :) Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako správná žena si poradíš s každou situací :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...