a

a

července 30, 2012

Galetka s jahodami a rebarborou

Krásně rozteklé jahody s rebarborou zabalené v křupavém slaďoučkém těstu, to je tato galetka.


Galetka s jahodami a rebarborou

Co potřebuji:

1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku moučkového cukru
100 g studeného másla
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku studeného mléka
1 žloutek
1 rebarboru
250 g jahod
4 lžíce cukru


Jak postupuji:

Troubu předehřeji na 180°C.

1. Smíchám mouku, sůl a cukr. Máslo si nakrájím na malé kousky a postupně přidávám do mouky s cukrem a hněteme těsto. Dále přidám mléko, do kterého jsem rozmíchala žloutek. Těsto zpracujeme co nejrychleji. Zabalíme do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dáme do ledničky.

2. Rebarboru a jahody si nakrájím na malé kousky, vložím do mísy a přidám cukr. Promíchám.

3. Těsto rozválím na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojím kola, které přemístím na pečící papír na plech. 

4. Do středu kol dám náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehnu (slepuji pomocí mokrých prstů k sobě).

5. Peču zhruba 40 - 50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.

2 komentáře:

  1. Vypadají nádherně, až budou jahody, hned je zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou výborné, dneska jsem je pekla a už není ani drobeček :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...